Сред установените нарушения на проверените 10 ивици са несъответствие в някои от схемите за преместваеми обекти и съоръжения, липса на далечни плаващи знаци - шамандури, както и табели за обозначаване на зоната за свободно ползване от граждани.

На един от плажовете е констатирана липса на спасителна лодка, а на друга воден атракцион тип понтон без необходимата документация и разрешителни.

За нарушенията са издадени предписания. Ако не бъдат изпълнени при повторната проверка ще бъде наложена и санкция.

Направени са проверки на 10-те плажни ивици, които са отдадени под наем от Областна администрация - Бургас. Това съобщи областният управител Вълчо Чолаков, цитиран от "Фокус".

Проверени  са плажовете "Обзор –юг”, "Несебър – стар град”, "Несебър – изток”, "Поморие – централен”, "Бургас – север”, "Крайморие”, "Младост – ММЦ", "Малък плаж – Лозенец", "Царево-Василико”, "Устие на река Велека”.

Плажовете се проверяват за осигуряване на водното спасяване, обезопасяване на прилежащата акватория, здравно и медицинско обслужване, санитарно-хигиенно поддържане на плажа, монтирани табели.

"Корал” и "Иракли” остават без спасители

В пика на отпускарския сезон без спасители остават екоплажовете "Корал” и "Иракли”, посочват от Областната администрация в Бургас.

Само една оферта за две ивици е подадена от една фирма, която е кандидатствала по процедурата. Това са плажовете за "Поморие – север” и "Атанасовска коса”. След подписване на договор тя ще осигури по един спасителен пост и спасители за двата плажа.