Манолев е пето поколение винар, наследствената му изба е на над 100 години, а той е известен с прякора си "Шестака" заради шестия си пръст на лявата ръка. С шест пръста бил и дядо му. "Не се чудете, след време може да стане така, че всички да имат по 6 пръста, а тия с 5 да са единици", прогнозира Манолев, който е на 40 години, а от 20 се занимава с лозарство и производство на вино. Семейството му отглежда 60 декара лозя край Мелник.

Митко седи пред избата си над града, седнал е с гръб към козята пътека, по която се идва до тук, просто защото не вярва, че някоя ще се качи горе в делничен ден.
"Вече не се краде както преди, но лошото е, че все още нямам усещането за бизнес свобода", оплаква се Манолев. Според него, Комитетът по туризъм не върши никаква работа, доверявал се на социологически проучвания, които дори не са истински. "При нас нещо нещата са сбъркани, затова печелим малко от туризма, въпреки че в България на малко място има събрани много работи", аргументира се винопроизводителят. "Повечето хора в България си мислят, че туризмът е да идеш и да се разшеташ, да се снимаш и да се похвалиш после във Фейсбук", смята Манолев.

Според него в България туризмът не е организиран така, че да се печели от него, както е по света. "Туроператорите довеждат тук хора, не каквито нас ни интересуват, а такива дето се снимат, вместо да седнат да хапнат и пийнат по кана вино. Аз признавам само руските туристи, те имат славянска душа, седнат, хапнат, пият, не се стискат. И ние едно време бяхме такива, ама минало - бешело", смята Манолев. Той не признава гърците за туристи: "Те идват у нас, за да пазаруват, да си оправят зъбите, защото при тях е много скъпо, и някой дъртофелник да си легне с някоя сгодна наша женица".

Според него държавата не защитава легалните производители. В петричко-санданския регион те са към 15 000, защото всеки си прави вино, но само 15-20 са регистрирани като такива - това е 0.01 процента. Манолев е дал над 2 000 лева, за да си купи разходомер. "Нефтохим няма такъв, ама аз имам, за да си го купя, съм си лишил децата, но така е, когато тия отгоре не знаят какво искат - нали подавам декларация. Е, дадох сума ти пари за него, за да го покривам като мебел, за да не се праши", оплаква се Манолев.

Според него тазгодишната реколта е добра като качеството на гроздето, но за сметка на добивите, които са 500-600 килограма от декар или наполовина по-малко в сравнение с миналата година. "А, има и такива дето нищо не набраха, защото гледат лозята само с очите", обяснява Шестака. Според него, тазгодишното вино вече е готово, в момента прави последните съставки, които го правят "истинско - мелнишко", а не като правеното "на баба при магарето". Ако не предложа на клиентите си истинско вино, обиждам не тях, а себе си", смята Манолев.

Иначе избата, издълбана в мелнишките мелове, е като Етнографски музей. Над бъчвите със запечатаното и тихоферментиращо вино висят волски черепи, котлета, стомни, газени фенери, че и опинци /обувки от волска кожа/. "Ароматът на истинското мелнишко вино се усеща по празната вече чаша", открехва ни на изпроводяк Манолев.