Септември е един от най-благодатните месеци за всички, които обичат пътешествията.

Времето е променливо, но все още меко.

Нощите са прохладни, а следобедите - топли и все още стават за бира и изстудено бяло вино.

Ако пътуването е вашата страст, вижте какво и къде да видите и направите през последния месец на лятото и първия месец на есента.

 

Време за последно море

Снимка: Unsplash

Морето е топло и гостоприемно през септември. На други места в страната може да е студено и дъждовно, но по крайбрежието времето остава по-меко почти до края на месеца. Бонусът е липсата на тълпите, които това лято сякаш бяха повече от когато и да било. По-лесно ще намерите каравана или стаята с най-добрата гледка от балкона.

Дайте си глътка морски въздух и закрийте лятото с фанфари.

В Бургас тематичните уикенди продължават чак до началото на октомври и обещават да миришат на море.

Време за пикници

Снимка: Unsplash

Макар пикниците да са целогодишно занимание (да, и през зимата стават чудесни с малко подготовка!), пролетта и есента са най-доброто време. През септември температурите рядко са екстремни. Вземете настолни игри, фризби, федербал, хамаци и спокойно можете да разтеглите пикника през целия ден, без да се налага да се прибирате заради жегата или скуката.

Време за колело

Снимка: Unsplash

Съберете слънце и се раздвижете, независимо дали ще го направите в града, в гората или по тихи, междуселски пътчета.

Вземете си обяд в раницата, а може и нещо по-завъртяно, което сте приготвили, защото колоезденето е спорт, а след спорт трябва да се яде.

Очаквайте скоро: С колело около София: 5 тихи междуселски маршрута

Време за книги

Снимка: Unsplash

Понякога човек има нужда да отиде някъде не заради самото място, а за да седне и да си почете любима книга. Сега е точният сезон да препрочетете "Вино от глухарчета" или да се заредите с вдъхновение за цяла година с "203 предизвикателства за пътешественици".