Ако не карате ски или сноуборд и като цяло не сте почитатели на студеното време, е много вероятно да прекарвате зимата като мечките - в летаргия и полусънно очакване на пролетта. Пандемията, ограниченията и дългото стоене вкъщи обаче ни научиха (дано!), че с малко изобретателност всичко е възможно и че ние самите си поставяме граници, с които се оправдаваме.

С други думи, вече сте се снабдили с наистина топли дрехи, обувки и ръкавици и сте готови да прекарате всеки свободен миг сред природата.

Приготвянето на храната за разходките сред природата винаги е било сред най-важните части на излетите. Ако трябва да сме честни, често основната цел на разходката е яденето сред природата, а не ходенето сред природата. Този факт важи със страшна сила за зимата, когато предъвкването на студена салата или скрежасал сандвич е всичко друго, но не и мотивиращо преживяване.

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Затова през студения сезон термосът приютява топли напитки и храни във всякакви форми - чай, горещ шоколад, чай с ром, топла супа, греяно вино, топло капучино... Достатъчно е да сложите съответното питие на котлона и докато стегнете раницата си, то ще е готово за прибиране в термоса.

Особен любимец в този списък е супата, защото тя едновременно утолява жаждата, сгрява и наяжда.

Можете да сгреете вече сготвена супа (пилешка, рибена, зеленчукова) или да си сглобите една набързо - сложете на котлона доматен сос, добавете към него консерва нахут или боб, малко царевица или грах и подправки (босилек, мащерка, чесън, може и люто за допълнително сгряване). Приберете в термосъд (освен термоси се продават и термокутии за храна с различна вместимост) и сте готови.

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

След хубав горски преход в студа няма да зависите от това дали хижите и заслоните работят през зимата и точно в деня, в който сте дошли. Няма да се редите на опашки пред гишето за поръчки, а директно ще извадите топъл обяд от раницата си.

Идеята не е нова, а е припомняне на възможностите, с които разполагате, но понякога не виждате.

Хоум офисът е още една такава възможност. Независимо къде живеете, почти сигурно е, че в рамките на обедната си почивка можете да излезете от вкъщи, да отидете до някое красиво място сред природата и да обядвате там с топла супа и с гледка, различна от терасите на съседния блок. Може дори да ви остане време за малка разходка след обяда.

Времето на отлагането отмина - ако идеята ви харесва, изпробвайте я още днес. Споделете в снимки и запалете приятели.