Обичате ли да получавате пощенски картички?

Ама от онези, едновремешните картонени картички, за които ви трябва марка, а не интернет връзка!

Забравеното изкуство да изпращаме картички

Някога изпращането на картички е било задължително, когато човек отиде на екскурзия, а днес лека-полека се превръща в отживелица. Изкуството да се надписват картички е достигало до поетични и литературни висини!

По време на пандемията много от забравените удоволствия от миналото се възродиха, като изпращането на картички до любими хора, които живеят на другия край на света, беше едно от тях.

Сега пътуването се завръща, а с него и възможността да зарадвате някого с пратка в пощата, която не е каталог на супермаркет или сметка за парно.

Картичка до себе си - защо да го направите?

Една не толкова традиционна идея е да изпратите картичка и до себе си.

Първо, няма да се чудите за адреса.

Второ, няма да се чудите какво да напишете.

Ако не сте свикнали да комуникирате със себе си, ето ви няколко идеи:

1. Опишете как се чувствате на мястото, на което се намирате.

2. Опишете новите идеи, които са ви дошли по време на това пътуване (пътуването доказано е едно от най-ценните неща, които можете да направите за себе си, когато сте в творчески застой).

3. Дайте съвет на себе си.

Това, което установих след няколко години пращане на картички до себе си, е че почти никога човек не помни какво е написал. Особено ако картичката идва от някое далечно ъгълче на света и ѝ трябват месец - месец и нищо да пристигне.

Още една идея

Ето и още една идея, свързана с получаване и изпращане на картички, от книгата "203 предизвикателства за пътешественици":

"А знаеш ли, че можеш да получиш пощенска картичка от непознат човек от другия край на света? Има един сайт - postcrossing.com, който събира на едно място хора от 203 страни, които обичат картичките. След като се регистрираш, сайтът на случаен принцип ти дава адрес на друг потребител, на когото да изпратиш картичка. Може да попълниш кратка информация за себе си и за това какви картички предпочиташ (с пейзажи, с градове, с хора или цветя, надписани или ненадписани, в плик, със стихотворение, надписани на местния език...). Така картичката може да бъде и с много лично послание като например: "Поздрави на теб и трите ти деца и дано не ви е много студено в Сибир".

Текстът е по предизвикателство 129 от книгата "203 предизвикателства за пътешественици". Можете да откриете книгата във всички книжарници в страната, както и онлайн ТУК >>>