Въпреки пандемията Дубай продължава своя поход към бъдещето, като наскоро се сдоби с нов рекорд на Гинес, като отвори най-дълбокия басейн за гмуркане в света.

"Deep Dive Dubai" е дълбок 60 метра и събира 14 милиона литра вода. Температурата на водата се поддържа на 30 градуса.

Този басейн е по-дълбок от полския рекордьор "Deepspot", който отвори врати миналата година, както и от тренировъчния басейн за космонавти и военни "Blue Abyss" във Великобритания, който е още в строеж и след завършването си ще бъде дълбок 50 метра.

Под нивото на водата има огромна атракция, която напомня на подводен изоставен град. В басейна има осветление и озвучителна система, благодарение на които гмуркачите преминават през зони с различни настроения.

Посетителите преминават през различни помещения, в които попадат на снимки на холивудски звезди, стени с графити или дървета, обхванали с корените си сгради подобно на тези в камбоджанския древен град Анкор Ват.

Над 50 камери следят за безопасността на водолазите.

Автор на проекта е легендарният гмуркач Джаръд Яблонски. 

Първоначално идеята е била басейнът да е частен, но в крайна сметка ще отвори за посетители в края на юли. Към басейна ще има и ресторант, зала за конференции и дори зала за видеообработка на заснети под водата кадри.