Наближи ли вечерта, туристите си тръгват от плажовете, изоставят музеите и забележителностите и се отправят към спокойни места с красиви гледки, където да наблюдават залеза.

С белосаните си градчета, тюркоазените си води и драматичните си пейзажи Гърция е пълна с невероятни места за наблюдаване на скриващото се зад хоризонта слънце.

Вижте някои от най-невероятните места в Гърция, където да бъдете по залез с чаша рецина или нещо друго любимо гръцко.

Вижте галерия >>>

Ия на остров Санторини

Залез в Ия на остров Санторини

Снимка: iStock by Getty Images

Ия се слави като мястото с най-красивите залези на света.

Селцето на остров Санторини привлича стотици, а понякога хиляди туристи всяка вечер, които се подреждат по стръмните улички, терасите и стените, за да наблюдават природното шоу и... да го аплодират.

 

Партенона в Атина

Залез при Партенона

Изкачете се на покрива на Атина, за да видите как последните слънчеви лъчи се процеждат между колоните на Партенона. Само си помислете от колко години тази гледка е непроменена!

Остров Миконос

Залез на остров Миконос

Снимка: iStock by Getty Images

Парти островът на Гърция забавя темпото само за кратко, когато стане време за залеза. Вятърните мелници и Малката Венеция са две от най-популярните места за посрещане на залеза на остров Миконос.

На яхта

Залез на яхта сред гръцките острови

Снимка: iStock by Getty Images

Плаването сред гръцките острови е един от най-лесните начини да видите повече от тях, при това със собствено темпо. Няма нищо по-хубаво от гледка към залеза с любими хора, бриз в платната и очакване за новото пристанище на следващия ден.

Метеора

Залез при Метеора

Снимка: iStock by Getty Images

Манастирският комплекс сред скалите в Метеора е невероятна гледка по всяко време на деня, но ако останете за нощувка в района, за да видите зъберите и манастирите по залез, ще бъдете възнаградени с най-невероятната панорама.

Езерото Керкини

Залез на езерото Керкини

Езерото Керкини се намира близо до България, дом е на многобройни птици, сред които пеликаните и фламингото са любимците на посетителите. Бъдете тук привечер, за да видите огледалното езеро, планините на заден фон и лодките в малките пристанища. 

Фарът на остров Андрос

Залез при фара на остров Андрос

Снимка: iStock by Getty Images

Едно от най-сниманите места на остров Андрос е неговият фар Турлитис, който сякаш напук на законите на физиката си стои непокътнат на скала в морето, която изглежда сякаш всеки миг ще се разпадне... и така вече повече от 130 години. Всъщност това е единственият в Европа фар, построен на скала.

Остров Иос

Залез на остров Иос

Снимка: iStock by Getty Images

Наближи ли времето слънцето да се скрие зад хоризонта, отправете се към легендарния Ios Club на остров Иос. Кацнал сред скалите срещу главния град Хора, клубът е мястото за посрещане на залези на Иос от повече от 40 години.

Можете да наблюдавате сменящите се нюанси на небето и морето, докато по традиция звучи класическа музика и отпивате аперитиви.