Искате да се откъснете от всичко и всички и да си починете от цивилизацията? В Йоркшир Дейлс се намира един от най-изолираните домове в Обединеното кралство, и търси нов собственик.

Но къщата се оказва твърде изолирана дори за най-интровертните хора. Обитателите на 3 Bleamoor Cottages ще трябва да изминат 11 км, за да си купят хранителни продукти в най-близкия град Ингълтън. Освен това ще се наложи да вървят 20 минути пеша до входната врата, тъй като до нея не може да се стигне с кола.

За да има все пак интерес, цената постоянно се намалява. От първоначално обявените 300 000 лири домът вече струва 250 000 и цената ще пада още.

Къщата е построена през 40-те години на миналия век и се намира в непосредствена близост до сигналната кула Blea Moor - най-изолираната в Обединеното кралство, която все още се обслужва от Network Rail.

Липсата на интерес се дължи и на факта, че къщата се нуждае от основен ремонт. В момента дори няма електричество. Въпреки това има потенциал. Домът разполага със склад, килер, кухня, дневна и три двойни спални. Имотът се намира на маршрута Three Peaks Challenge, както и на железопътната линия Сетъл-Карлайл, което го прави идеално място за бягство за туристите и любителите на влаковете. Наричат го "вълнуващ проект за ремонт на зашеметяващо красиво място" и се надяват запустялата вила да се превърне в къща за гости или в хижа за туристите, които се включват в похода Three Peaks Challenge, обобщава TimeOut.