Новата рекламна кампания на Швейцария като туристическа дестинация е колкото нестандартна, толкова и странна. Заседнала е там, някъде на ръба между двете, и след като я изгледате, трудно ще прецените дали я харесвате или не.

В главните роли на видеото влизат един от най-прочутите швейцарци в света в момента - Роджър Федерер, и актьорът Робърт де Ниро.

Клипът започва с Робърт де Ниро, който гледа кадри от Швейцария, след което звъни на Роджър Федерер, който се намира във вила в Швейцарските Алпи.

"За този филм за Швейцария, който искаше да направя..." започва Де Ниро несигурно и докато гледа на лаптопа си сцените от страната, обяснява, че няма как да участва в този филм. "Няма драма. Аз съм определен тип актьор - трябват ми опасности и конфликти... Швейцария просто е твърде перфектна!".

"Да, предполагам, че си прав," отговаря Федерер.

"Точно това имам предвид! Вие швейцарците сте прекалено мили. Трябваше да ми кажеш "Майната ти!"," контрира го Де Ниро и отказва дори след като Федерер се опитва да му представи по-екстремната страна на Швейцария.

Клипът завършва с посланието: "Когато имате нужда от ваканция без драма".

Отскоро Роджър Федерер в официален посланик на туризма в страната си.