Познато ли ви е онова чувство, когато работната седмица сякаш няма край и единственото, от което имате нужда, е в петък да си хванете самолета или колата и да си починете качествено някъде в близката чужбина?

На повечето места по света на това му казват "уикенд", но ако се отправите конкретно към Гърция, това вече си има нова дума: "грикенд" (Greekend).

Националният борд по туризъм на Гърция пусна преди дни новата си национална реклама, в която промотира страната като дестинация за кратки градски бягства.

Рекламата, която е на английски език, залага на забавна игра на думи, в която уикендът в Гърция е наречен Greekend - комбинация от Greek (гръцки) и weekend (уикенд).

 

 

Във видеото се изброяват всички неща, които страната може да предложи на посетителите си, дори и за няколко дни - слънце, вкусна храна, забавление, изкуство, море... Пускането на рекламата съвпада с обявеното от гръцките власти по-ранно стартиране на туристическия сезон тази година - от 1 март.

Реакциите към видеото са различни. Едни го намират за забавно и креативно, докато други откриват в играта на думи друг смисъл - "Greek end" - "Краят на Гърция".