Турция е любима дестинация за море не само заради вкусната храна и приветливите хора, но и заради невероятните си пясъчни плажове.

В нашата поредица за тайните плажове на Турция вече ви срещнахме с Долината на пеперудите край Фетие, а днес е ред на Капуташ край Анталия.

Вижте снимки >>>

Плажът Капуташ се намира сред едноименните стръмни скали, които сякаш са се притиснали една в друга и искат да скрият плажа от очите на туристите. Затова наричат това място и Устата на каньона.

Приключението започва още със слизането от колата, след което ви очакват 187 стъпала надолу.

На плажа можете да наемете чадър и да си вземете храна и напитки

Снимка: iStock by Getty Images

Морската вода при Капуташ има необикновен тюркоазен цвят, който се дължи на това, че прясна вода се стича от сушата в морето. Тук плуването е освежаващо и разхлаждащо, особено след дългото спускане покрай скалите, а плажната ивица е с пясък и малки камъчета. Имайте предвид, че дъното рязко става дълбоко и ако сте с малки деца, ще трябва да сте много внимателни.

Капуташ и шосето отвисоко

Снимка: iStock by Getty Images

На плажа има будка, която лятно време продава храна и напитки, можете да си наемете чадър и шезлонг.

Гледката от височината на шосе D400 е вероятно най-силният магнит за посетителите на плажа Капуташ

Още една достатъчно добра причина да посетите Капуташ е Синята пещера, до която има организирани турове с лодки.

Поглед към скалите Капуташ и притиснатия между тях плаж

Снимка: iStock by Getty Images

Как да стигнете

Плажът Капуташ се намира край крайбрежния път, който води от Фетие до Каш. Намира се на 85 км от Фетие, на 64 км от Демре и на 200 км от Анталия. Паркира се край пътя, като мястото за паркиране не е много и е добре да дойдете по-рано.