Ноември не е сред най-популярните месеци за пътешествия, но това има своите предимства.

Това е междинен сезон и ако имате късмет с времето, можете да имате някои дестинации само за себе си, защото всички останали са решили през ноември да си стоят вкъщи, докато дойде време за празничните турове из европейските коледни базари.

Между другото, коледните базари в Европа се завръщат, макар и (очаквано) с редица ограничения и строги мерки.

Ако пътуването е вашата страст, ето какво можете да видите и направите през ноември:

Спете на бартер в Италия

Снимка: iStock by Getty Images

През ноември Италия отбелязва Седмицата на бартера, по време на която стотици къщи за гости отварят вратите си за гости, които няма нужда да плащат. Вместо това в сила влиза добрият стар бартер - вие получавате нощувка, а в замяна давате свое умение или вещ.

Прочетете повече за Седмицата на бартера и как да се включите.

Планирайте пътуване до новите държави, които отвориха границите си

Снимка: iStock by Getty Images

Повече от година и половина след началото на пандемията някои страни за пръв отварят границите си за чужденци, а други смекчават изискванията като задължителна карантина и допълнителни тестове.

Вижте кои държави отварят през ноември и планирайте следващото си екзотично пътуване!

Разходете се из Париж през есента

Снимка: iStock by Getty Images

В сезона на листопада Париж е лишен от пощурелите туристически тълпи, но е пълен с френски шик, цветни паркове и кралски градини, ухае на печени кестени по брега на Сена и се готви усилено за едно от най-френските събития: посрещането на младото божоле в третия четвъртък на месеца.

Разгледайте галерия със снимки на есенен Париж!

Отидете в планината с децата си

Снимка: iStock by Getty Images

Ефектите от дистанционното обучение и липсата на социални контакти могат да се смекчат, ако направите разходките сред природата приоритет за свободното време на семейството. Има толкова много неща, които можете да правите с децата, докато сте навън!

Преживейте магията на коледните базари в Германия

Снимка: iStock by Getty Images

Тази година на много места в Европа коледните базари се завръщат. Макар достъпът до тези в Германия да е свързан със строги мерки (ваксина или тест, а на някои места изобщо няма да се допускат неваксинирани посетители), магията си е магия, а страната се гордее с едни от най-старите базари в света! Първите отварят на 18 ноември.

Вижте къде и кога ще се проведат коледните базари в Германия тази година!

А тук вижте най-добрите оферти за предколедни екскурзии!

Организирайте си градски уикенд в България

Снимка: iStock by Getty Images

Няма нужда да пътувате далеч, за да се насладите на сезона, да се заредите с настроение и нови впечатления. Отворете картата на България и изберете следващата си дестинация. Тук има няколко подсказки за събития и гледки в три български града през есента.

Посетете Експо 2020 в Дубай

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Среща с роботи, футуристични технологии, концерти на световни звезди и ястия, поднесени от шеф-готвачи със звезди "Мишлен" - това са само част от чудесата, които очакват посетителите по време на световното изложение в Дубай Експо 2020. След като заради пандемията беше отложено веднъж, Експо 2020 в Дубай все пак отвори врати на 1 октомври и в продължение на шест месеца ще представя постиженията на 192 държави в тематичните им павилиони.