Целият район Алгарве в Португалия е прочут с красивите си плажове, но ако има един най-блестящ скъпоценен камък в короната, това е плажът Камило.

Закътан между гигантски скали, които според слънчевата светлина си сменят нюансите в различните части на деня, той е на челни места в редица световни класации за най-красивите плажове на планетата.

До плажа се стига по 200 стъпала надолу, като немалко туристи прекарват повече време в снимки, отколкото в събиране на тен.

На всяка крачка гледката изглежда все по-изумителна и заслужаваща си да бъде увековечена! От горния край тази "стълба към рая" изглежда безкрайна!

Плаж Камило, Алгарве, Португалия

Снимка: iStock by Getty Images

Заливчето, където се намира плажът Камило, е малко (при прилив плажът се свива наполовина), а бреговете му се мият от тюркоазените води на Атлантическия океан.

Пясъкът е копринено мек и много приятен за разходки.

Водата е чиста, не е твърде студена (в сравнение с други места по атлантическото крайбрежие), плитка и спокойна е. Някои местни се къпят тук дори през зимата.

Водата на плажа Камило е спокойна и плитка

Снимка: iStock by Getty Images

В лявата част на плажа в скалите се е оформил естествен тунел, през който можете да минете, за да стигнете до съседния плаж.

Арката, по която се различава плажът Камило

Снимка: iStock by Getty Images

На плажа можете да разположите собствен чадър, на самия Камило няма заведения, но в горната част на стълбите има ресторант.

Гледка от скалите към Камило

Снимка: iStock by Getty Images

Наближи ли вечерта, не бързайте да си тръгвате от плажа.

От Камило ще се насладите на едни от най-красивите залези в цяла Португалия.

Камило е плажът с едни от най-красивите залези

Снимка: iStock by Getty Images

За да избегнете тълпите, които са резултат от популярността на плажа, най-добре е да го посетите в делничен ден или в месеците от септември до май. Мястото е подходящо за плаване с каяци (можете да ги наемете на място) и за гмуркане с шнорхел.

Как да стигнете до плаж Камило

Плажът Камило се намира на 30 минути пеша от град Лагос, можете да стигнете и с кола. В началото на стълбището има голям паркинг. От юни до август мястото е много популярно и трудно ще намерите място за паркиране, освен ако не дойдете много рано сутринта или късно вечерта.