В нашата поредица за тайните плажове на Турция вече ви срещнахме с Долината на пеперудите край Фетие и с Капуташ край Анталия - два плажа с рядка красота. Изпратихме ви и в гостоприемното село Селимие - място, което британските медии наричат "истинската Турция".

Днес ще останем в района на Бодрум, за да открием още едно малко известно място - Дженнет Кою или в превод - Райския залив.

Снимка: iStock by Getty Images

Райския залив остава място, известно предимно на авантюристите и почитателите на къмпингуването, като едва през последните години започна да влиза в полезрението на повече туристи.

По крайбрежието на залива може да се разпъне палатка, като в двата му края има сенчести места с иглолистни горички. Добре е да знаете, че паленето на огън е забранено заради опасност от пожари и на няколко места на плажа има термокамери, които следят за спазване на забраната.

Снимка: iStock by Getty Images

Благодарение на формата на залива тюркоазеното море е спокойно през по-голямата част от времето и заливът е любимо място на семейства с деца. Водата е прозрачна и чиста.

Райският залив се намира на 18 км от Бодрум.

Дотук можете да стигнете с лодка или с автомобил. Ако няма да къмпингувате в района, посетете го сутрин, когато е по-хладно, по-спокойно и с по-малко хора на плажа. Наблизо се намира село Гьолтюкбюкю.

В Райския залив няма никакви съоръжения - заведения, чадъри или шезлонги, не се предлагат храни и напитки, така че трябва да донесете всичко със себе си.

Снимка: iStock by Getty Images