Запалените колоездачи и почитателите на Италия от години очакват завършването на пълния веломаршрут около най-голямото италианско езеро и през 2021 г. трасето, наречено "Гарда с колело", ще е готово за приключения.

Гарда е най-голямото езеро в Италия и едно от най-красивите.

Всяка година десетки хиляди туристи пият кафе и вино по бреговете му и плават с лодки във водите му.

Обиколката му с колело обаче ще ви даде възможност не само да се нагледате на красиви панорами, но също да спортувате и да се наслаждавате на почивката си в по-забавено темпо от обичайното туристическо търчане от атракция на атракция.

Какво да очаквате по веломаршрута "Гарда с колело"

Дължината на веломаршрута е 140 км, като той е комбинация от отдавна съществуващи и новоизградени велоалеи.

През 2018 г. беше открита най-живописната отсечка - около 2 км велоалея между Капо Реалмон и Лимоне сул Гарда, която се намира на западния бряг на Гарда и отчасти минава над водите на езерото в близост до надвиснали над колоездачите стръмни скали.

Цялото семейство с колело около езерото Гарда

Трасето е подходящо за семейни велопреходи, тъй като няма сериозни изкачвания и е достатъчно широко за каране на няколко колела едно до друго. Мостовете, през които преминава маршрутът, са добре обезопасени. Обиколката на езерото Гарда може да се направи с всички видове велосипеди. Дори да изберете да изминете само малка част от нея, ще добавите различен поглед към природата и архитектурата на района.

Какво трябва да знаете

Има десетки места, от които можете да наемете велосипеди в района на езерото - Чизано, Мараскина, Монтекроче, Санта Мария ди Лугана, Сало и други.

Носете достатъчно вода. Има много селца и заведения по пътя, където можете да спрете за храна и почивка.

Планира се обиколната велоалея на езерото Гарда да бъде свързана с европейските веломаршрути Евровело 7 и Евровело 8.